© Baykuş Haber

Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğludan ‘kurban açıklaması

ADIYAMAN MÜFTÜSÜ MEVLÜT HALİLOĞLU, YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE KURBAN KESİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU.

Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesimi hakkında bilgi verdi. Kurbanın Müslümanlar için önemine vurgu yapan Müftü Haliloğlu, bu ibadetin dini açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Müftü Haliloğlu, kurban kesmek isteyen kişilerin belirli mali şartları yerine getirmesi gerektiğini açıkladı. Kurban kesmek isteyen kişinin temel ihtiyaçlarından ve borçlarından sonra 81 gram altın değerinde bir parasının veya buna denk gelen bir birikiminin bulunması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) kurban kesme hizmetlerini yurt içinde ve yurt dışında vekaleten sunduğunu ifade etti. TDV'nin bu yıl için yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL kurban bedeli belirlediğini açıkladı. Bu bedellerin farklı ülkelerdeki ihtiyaçlara göre değişebileceğini dile getirdi.

Müftü Haliloğlu, Diyanet İşleri Başkanının açıklamalarına da atıfta bulunarak, kurbanların deprem bölgelerinde değerlendirileceğini ve bu ibadetin hem dini görevin yerine getirilmesini hem de ihtiyaç sahiplerinin desteklenmesini sağlayacağını söyledi. Ayrıca, vatandaşların kurbanlarını il ve ilçelerdeki yetkililere makbuz karşılığında bağışlayabileceklerini veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla havale edebileceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER