© Baykuş Haber

Adıyamanda 1. sınıfa başlayan 12 bin öğrencinin çanta ve kırtasiye setleri Sultangazi Belediyesinden

SULTANGAZİ BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT’TA “ASRIN FELAKETİ” OLARAK ADLANDIRILAN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMDE BÜYÜK ZARAR GÖREN ADIYAMAN’DA HAYATIN NORMALLEŞMESİ ADINA DESTEĞİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR. BELEDİYE EKİPLERİ, DEPREMZEDE AİLELERİN EKONOMİK YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK AMACIYLA İL GENELİNDE BİRİNCİ SINIFA BAŞLAYAN 12 BİN ÖĞRENCİYE, OKUL ÇANTASI VE KIRTASİYE MALZEMELERİ YARDIMI YAPTI. ADIYAMAN’DA BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞAN BELEDİYE BAŞKANI AV. ABDURRAHMAN DURSUN DA, MİNİKLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU.

Sultangazi Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Adıyaman'da yaşamın normale dönmesi için destek çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, depremzede ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla 12 bin 1. sınıf öğrencisine okul çantası ve kırtasiye malzemeleri yardımı yaptı. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Adıyaman'daki Öğretmenim İlkokulu'nda öğrencilerle buluşarak sevinçlerine ortak oldu.

Deprem sonrası deprem bölgesine yardım elini uzatan Sultangazi Belediyesi, okulların açılmasıyla birlikte depremzede ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek ve çocukların okula motive olmalarını sağlamak amacıyla harekete geçti. 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi'nde Adıyaman'da okula yeni başlayan 12 bin 1. sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye seti dağıtıldı. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Milletvekili Resul Kurt, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile birlikte öğrencilerin sevincine ortak oldular.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, depremzede ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek ve çocukların eksiksiz bir şekilde okula gitmelerini sağlamak amacıyla bu yardımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Zor zamanlardan güçlenerek çıkmaları için her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Bu çocuklarımızın sevincine ortak olmak, neşelendiklerini görmek bizleri de mutlu ediyor." dedi.

Başkan Dursun, deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerine destek olmanın bir görev olduğunu vurgulayarak, "Depremin en zor günlerinde bölgede yaşayan kardeşlerimize karşı üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Deprem haberini alır almaz arama kurtarma ekibimiz SAK-E hemen afet bölgesine intikal etti. Enkaz altından pek çok insanı çıkaran ekiplerimizin olağanüstü çalışmaları sayesinde aileler birbirine kavuştu. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER