© Baykuş Haber

Adıyamanda ağır hasarlı binaların yüzde 15i yıkılarak enkazı kaldırıldı

ADIYAMAN’DA AĞIR HASARLI BİNALARIN YÜZDE 15’İ YIKILARAK ENKAZI KALDIRILDI. AĞIR HASARLILARIN TAMAMI 2 AY İÇERİSİNDE YIKILACAK.

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin yol açtığı hasarlı binaların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. Deprem sonrası 5 bin 59 bina enkaz altında kalırken, acil yıkılması gereken 2 bin 329 bina da dahil olmak üzere toplamda 8 bin 282 bina yıkıldı ve enkazları temizlendi. Şimdi ise 2021 ağır hasarlı binanın yıkımı için harekete geçildi.

Adıyaman il merkezi, ilçeler ve köylerinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Şu ana kadar yüzde 15'lik bir yıkım oranına ulaşıldı ve yıkım ile enkaz kaldırma işlemleri yaklaşık 2 ay sürecek. Yıkılan binaların enkazı yerlerine taşınmadan önce ayrıştırma çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yıkım işlemlerinden sorumlu olan Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Faruk Kazdal, 20 bin 201 ağır hasarlı binanın 15 bin 609'unun ihalesinin yapıldığını belirtti. Ağır hasarlı binaların yüzde 15'lik kısmının yıkıldığını ve enkazlarının temizlendiğini ifade ederek, yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerini 2 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER