© Baykuş Haber

A.Efes - Fenerbahçe maçının hakemi Aytuğ Ekti, görevinin bıraktığını açıkladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçının hakemi Aytuğ Ekti, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) aldığı kararlar ve yaşanan olaylar nedeniyle hakemliği bıraktığını açıkladı. A.Efes ile Fenerbahçe arasındaki müsabakanın ardından TBF, Ekti ve diğer iki hakeme sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini duyurmuştu. Bu karara itiraz eden Ekti, hakemlik kariyerini sonlandırdığını kamuoyuna duyurdu.

Ekti, yaptığı açıklamada, "Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde 30 yıldır hem yurt içi hem yurt dışı hakemliği yapan bir hakem olarak; Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonu play-off yarı final maçı olan Efes - Fenerbahçe karşılaşmasının bahsi geçen teknik hatalar sonucu bir tarafa hediye edilmesi yargısının Türkiye Basketbol Federasyonu’na aldırttığı ’hakemlerin sezon sonuna kadar dinlendirilmesi’ kararını kınayarak reddettiğim için hakemlik mesleğine duyduğum saygı sebebiyle kariyerimi sonlandırdığımı kamuoyu bilgisine arz ederim." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, "‘Maçın sonucuna tesir eden hakem kararı’ ifadesi, karşılaşmalarda adil rekabet şartlarını sağlamakla görevli bizler için kabul edilemez olmakla birlikte Fenerbahçe Yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir." diyerek, yaşanan olayların ardından sportif etik değerlerin ve hakemlik mesleğinin saygınlığını korumak amacıyla bu kararı aldığını belirtti.

Aytuğ Ekti'nin hakemlik kariyerini noktalama kararı, basketbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER