© Baykuş Haber

AFAD Başkanı Sezer: “Yağışlar sonrası Karadenizde bine yakın toprak kayması ve heyelan oldu”

AFAD BAŞKANI YUNUS SEZER (ORTADA) KARADENİZ BÖLGESİ’NDE YAKLAŞIK 130 KİLOGRAM YAĞIŞ ALINDIĞINI, BUNA BAĞLI OLARAK BİNE YAKIN HEYELAN VE TOPRAK KAYMASI OLDUĞUNU VE 15 İLE YENİDEN TURUNCU UYARI VERİLDİĞİNİ BELİRTEREK, ÇALIŞMALARIN HIZLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve toprak kaymalarının ardından Ordu'da incelemelerde bulundu. Sezer, yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık 130 kilogram yağışın düştüğünü ve buna bağlı olarak bine yakın heyelan ve toprak kayması meydana geldiğini belirtti. Ayrıca 15 il için turuncu uyarı verildiğini ifade etti.

Sezer, sel ve toprak kaymaları sonucu Ordu merkezinde can kaybı olmadığını ancak zararlar olduğunu söyledi. Yardım ve destek çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Sezer, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı tarafından talimatlar geldiğini ve bu talimatları yerine getireceklerini ifade etti.

Vali Tuncay Sonel ise sel nedeniyle ulaşıma kapanan sahil yolunun tekrar açıldığını ve şehir içindeki geçiş yolunda da çalışmaların devam ettiğini aktardı. Ayrıca, olaylar sonucu kurtarılan iki vatandaşın durumunu açıkladı, birinin hafif yaralandığını, diğerinin ise yaralanmadığını belirtti. Vali Sonel, devletin kurumlarıyla işbirliği içinde olduklarını ve kriz sürecine müdahale ettiklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER