© Baykuş Haber

AFADdan Libya için 4 bin ton yardım malzemesi

AFAD BAŞKANI OKAY MEMİŞ, DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI İKİ ASKERİ GEMİYLE 550 PERSONEL VE YAKLAŞIK 4 BİN TON YARDIM MALZEMESİNİN GÖNDERİLDİĞİNİ BİLDİRDİ.

Libya'da yaşanan sel felaketine yardım eli uzatmak amacıyla Türkiye'den 4 bin ton yardım malzemesi sevkiyatı gerçekleştirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Okay Memiş, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki askeri gemiyle 550 personel ve yardım malzemesinin Libya'ya gönderildiğini duyurdu.

Memiş, Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde yaşanan sel felaketinin ardından AFAD olarak arama kurtarma ve insani yardım organizasyonlarına başladıklarını açıkladı. Türkiye'nin Libya'ya ilk intikal eden ülke olduğunu vurgulayan Memiş, Türk milletinin bu zor dönemde güçlü destek sağladığını belirtti.

Halihazırda arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Memiş, sağ kurtulanları kurtarmak ve cenazelere ulaşmak için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Yardım malzemesi taşıyan gemilerin yola çıktığını belirten Memiş, Türk milletinin, Libyalı kardeşlerinin acısına ortak olmayı amaçladıklarını söyledi.

Sevkedilen yardım malzemesi arasında 2 bin 250 çadır, 22 bin battaniye, 1750 gıda kolisi ve 240 bin litre su bulunuyor. Türkiye, Libya'daki sel felaketinin hemen ardından yardım faaliyetlerine başlayarak bölgeye destek sağlamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER