© Baykuş Haber

Afetzede gençler Samsunu keşfetti

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'Büyükşehir Gençlik Hareketi' kapsamında başlattığı 'Samsun’u Keşfet Şehrini Fark Et Projesi' ile gençlere şehirlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu projenin amacı, gençlerin şehirlerine aidiyet duygularını artırmak, problemleri tespit edip çözüm üretmelerine yardımcı olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak.

Gençleri şehirlerinde daha bilinçli ve etkin bir şekilde yaşamaya teşvik etmek amacıyla, yaz mevsimi boyunca sürdürülen etkinlikler kapsamında, şehir merkezinde yaşayanlar ilçeleri, ilçelerde yaşayanlar ise şehir merkezini geziyor. Bu gezilere ortaokul ve lise öğrencileri katılıyor.

Son olarak Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında Samsun'a gelen 85 genç, proje çerçevesinde düzenlenen geziye katıldı. Gençler, Tekkeköy Mağaraları, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, Çarşamba Göğceli Çivisiz Camii ve Ayvacık ilçesi Suat Uğurlu Baraj Gölü gibi önemli noktaları ziyaret ettiler.

Gençlerin şehirlerini daha yakından tanımalarını sağlayan bu projede, her öğrenciye tişört, şapka, yapboz, yaka kartları ve kitap ayracı hediye ediliyor. Ayrıca gençlere 'Temsilci Genç Belgesi' veriliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin gençlerin şehirlerini tanımalarını ve aidiyet duygularını güçlendirmelerini amaçladığını belirtti. Gençlerin şehirlerini daha iyi tanımaları için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı ve gençlerin her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER