© Baykuş Haber

Afrikalı öğrenciler Gümüşhanede dolmuşta konser verirse...

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞİTİM GÖREN AFRİKA ASILLI SİYAHİ ÖĞRENCİLER RADYOSU ÇALIŞMAYAN DOLMUŞTA SÖYLEDİKLERİ ŞARKIYLA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI. O GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Gümüşhane Üniversitesi'nde eğitim gören Afrika asıllı siyahi öğrenciler, radyosu çalışmayan dolmuşta sergiledikleri şarkı performansıyla büyük bir ilgi ve beğeni topladılar. Bu anlar sosyal medyada hızla yayıldı.

Gümüşhane'de dolmuş şoförü olarak çalışan Kenan Dilek, bir gün dolmuşuna binen Afrika asıllı siyahi öğrencilerin müzik açma isteğini, radyonun çalışmadığı gerekçesiyle reddetti. Öğrencilerin ısrarı üzerine Dilek, "Söyleyebiliyorsanız siz söyleyin" dedi. Bu teklif üzerine dolmuş içinde bulunan çoğunluğu bayanlardan oluşan yaklaşık 5 kişilik Afrikalı öğrenci grubu, kendi ülkelerinin yerel dillerinde şarkı söylemeye başladı. Öğrenci grubu, dolmuş içinde koro halinde muhteşem bir performans sergiledi. Bu anlar, dolmuş içindeki diğer yolcular tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Bu paylaşımlar büyük bir ilgi ve beğeni topladı.

Dolmuş şoförü Kenan Dilek, bu olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Afrika asıllı öğrenciler dolmuşuma bindi ve bana 'Şarkı aç' dediler. Ben de 'Radyo var ama çekmiyor' dedim. İsrar ettiler ve ben de 'Eğer söyleyebiliyorsanız siz söyleyin' dedim. İşte o anda başladılar söylemeye. Hem onlar için hem de bizim için güzel bir deneyim oldu. Üniversitenin önünden başladılar ve belediyenin önünde bitirdiler. Bu anlar yolcular için de keyifli bir deneyimdi. Afrikalı öğrenciler dürüst insanlar ve harika bir sesleri var, 4-4'lük insanlar" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER