© Baykuş Haber

Afyonkarahisarda 113 bin 811 öğrenci karne sevinci yaşadı

Afyonkarahisar'da 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sona erdiği Ahmet Ömer Kocaşaban İlkokulu'nda düzenlenen kapanış töreniyle birlikte, kent genelinde 113 bin 811 öğrenci karne sevinci yaşadı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından öğrencilerin gösterileri izlendi. Birinci sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Törende, öğrencilere yönelik çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin coşku ve heyecanlarını paylaştıklarını belirtti. Bazı çocukların ilk kez karne aldığını ve heyecanlı olduklarını, bazılarının ise dördüncü sınıfa geçtiklerini ve mezuniyet heyecanı yaşadıklarını dile getiren Vali Yiğitbaşı, öğrencilere hayatta güzel şeylerin beklediğini ifade etti. Öğrencilere her zaman destek olacaklarını vurgulayan Vali, akademik başarıların yanı sıra iyi insanlar ve iyi vatandaşlar olabilmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.

Ailelere hitap ederek çocukların bu sunulan imkanlardan tam anlamıyla faydalanmalarını rica eden Vali Yiğitbaşı, "Lütfen, çocuklarınızın bilim, sanat ve teknoloji gibi alanlardaki yeteneklerini geliştirebilmeleri için sunduğumuz bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olun." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yiğitbaşı, öğrencilere karnelerini dağıttı. Bu özel günün tüm öğrencilere başarı ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER