© Baykuş Haber

Afyonkarahisarda İntiharı Önleme Günü etkinliği

AFYONKARAHİSAR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 10 EYLÜL DÜNYA İNTİHARI ÖNLEME GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE, PARK AFYON AVM' DE BİR STANT KURULARAK, AVM ÇALIŞANLARI VE ZİYARETÇİLERİNE KONU İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü kapsamında Park Afyon AVM'de bilgilendirme amaçlı bir stant kurdu. Bu etkinlikte AVM çalışanları ve ziyaretçilere, "Harekete geçerek umut oluşturmak" temasıyla intiharın önlenmesi hakkında bilgi verildi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personeli tarafından yapılan etkinlikte, belirli davranışların intihar riskini gösterebileceği vurgulandı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, eğer bir kişi ölümü düşünüyorsa, acılarından kurtulmayı arzuluyorsa, intihar yöntemleri hakkında araştırma yapıyorsa, alkol veya madde kullanımında artış gözleniyorsa, kişisel eşyalarını dağıtıyorsa, vasiyet hazırlıyorsa, veda etmeye benzer şekilde davranıyorsa, izole bir yaşam tarzı benimsiyorsa, öfke patlamaları yaşıyorsa, intikam duygularını ifade ediyorsa, kendini tehlikeli durumlara atıyorsa, umutsuzluğunu ve yaşama isteksizliğini ifade ediyorsa, bu tür düşüncelerin ve davranışların ciddiye alınması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, bu tür belirtileri deneyimleyen kişilerin sadece yakınlarının desteğine değil, aynı zamanda uzman yardımına da ihtiyaç duyabileceği vurgulanarak, umut oluşturmak ve harekete geçmekle hayatların kurtarılabileceği ifade edildi. İnsanların yardım elini uzatmalarının ve hayatları kurtarmalarının önemine dikkat çekildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER