© Baykuş Haber

Afyonkarahisarda LGS heyecanı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN LGS SINAVI AFYONKARAHİSAR’DA 10 BİN 101 ÖĞRENCİNİN KATILIMI İLE BAŞLADI.

Afyonkarahisar'da düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 10 bin 101 öğrencinin katılımıyla sorunsuz bir şekilde başladı. Şehir genelinde 273 okul ve 662 salonda gerçekleştirilen sınav, kent merkezinde 4 bin 833, il genelinde ise toplamda 10 bin 101 öğrencinin sınav yapılacak okullara gelmesiyle başladı.

Sınavın ilk oturumu saat 09.30'da başladı ve bu oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. Adaylara bu oturumda 75 dakika süre verildi.

İkinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak ve bu bölümde öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yönlendirilecek. Bu oturumda öğrencilere 80 dakika süre tanınacak.

Öğrenciler sınav salonlarına saat 09.00'dan itibaren alınmaya başlandı, ancak ailelerin okul bahçelerinde beklemelerine izin verilmedi. Okul dışında bekleyen aileler, çocukları için dua ederken yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim'i okudu.

Afyonkarahisar'da sorunsuz bir şekilde başlayan LGS sınavı, öğrencilerin geleceğe dair umutlarını taşıdığı önemli bir sınav olma özelliği taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER