© Baykuş Haber

Ağa takılı 2 ton inci kefali kurtarıldı

AĞA TAKILI HALDE ELE GEÇİRİLEN 2 TON İNCİ KEFALİ KURTARILDI.

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri ekipleri, kaçak avcılara karşı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, ağlara takılmış halde bulunan 2 ton inci kefaliyi kurtardı.

Van Gölü'nde nadir bulunan ve endemik bir tür olan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan ile 15 Temmuz arasında tatlı sulardan denize göç etmektedir. Bu kritik dönemde inci kefalinin avlanması yasak olup, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini kesintisiz olarak sürdürmektedir.

Akköprü Deresi'nde gerçekleştirilen denetimler sırasında, derenin Van Gölü'ne döküldüğü bölgede 200 metre uzunluğunda ağa takılmış yaklaşık 2 ton inci kefali tespit edildi. Bu değerli balıklar canlı bir şekilde ele geçirildikten sonra tekrar suya salındı.

Yetkililer, inci kefalinin üreme göçü sırasında avlanmasını önlemek ve göç güzergahlarında su kesintilerini engellemek amacıyla, denetimlerin İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve Emniyet ekipleri tarafından 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde sürdürüleceğini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER