© Baykuş Haber

Ağrı Valisi Koç, Doğubayazıt ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu

AĞRI VALİSİ MUSTAFA KOÇ, DOĞUBAYAZIT İLÇESİNDE BİR DİZİ İNCELEME VE ZİYARETTE BULUNDU.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Doğubayazıt ilçesinde gerçekleştirdiği inceleme ve ziyaretlerde ilçede yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Vali Koç, ilçe Kaymakamı Murat Ekinci ve ilçe protokolü tarafından karşılandıktan sonra, Kaymakamlıkta ilçede yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Ekinci'den bilgi aldı. Daha sonra Vali Koç, Kaymakam Ekinci ile birlikte Ömer Çoktin Fen Lisesi'ni ziyaret ederek okulun durumu hakkında bilgi aldı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Koç, yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Can'a iade-i ziyaret gerçekleştiren Vali Koç, ilçenin ekonomik durumu ve ticari faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Şehit ailelerini ziyaret eden Vali Koç, onlara devletin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Şehit Abdulhadi İsmailoğulları'nın ailesini ziyaret ederek, şehidin emaneti olan ailesine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İlçedeki esnafı da ziyaret eden Vali Koç, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Esnafın sorunlarının çözümü için çalıştıklarını belirten Vali Koç, yerel ekonominin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla çaba gösterdiklerini ifade etti.

Vali Koç ve Kaymakam Ekinci, Uluyol Mahallesi'nde yapımı devam eden anaokulunu inceledi. Anaokulunun kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini ifade eden Vali Koç, eğitime yapılan yatırımların önemini vurguladı.

Son olarak Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne geçen Vali Koç, gümrük bölgesindeki çalışmaları yerinde gözlemledi. Gümrük işlemlerinin hızlandırılması ve kolaylaştırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Koç'un Doğubayazıt ilçe programının son durağı, 40 bin metrekarelik alanda kurulan Doğubayazıt Tekstilkent inşaat alanını ziyaret etmek oldu. 4 adet fabrika binası ve 1 adet Anaokulu-Kreş binasından oluşan Tekstilkent projesinin ilçeye istihdam sağlayacağını belirten Vali Koç, projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER