© Baykuş Haber

Ağrıda Bilim Şenliği başladı

Ağrı'da gerçekleştirilen "Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği" Ağrı Valiliği liderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine ediliyor. Bu etkinlik, Ağrı Millet Bahçesi'nde IC İbrahim Çeçen Vakfı, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Serhat Kalkınma Ajansı, Ağrı Belediyesi ve Türk Kızılay'ın desteğiyle gerçekleşiyor. Şenlik, 50 bilimsel atölye, 300 bilimsel etkinlik, 4 yarışma ve 3 sergi gibi zengin içeriği ile 3 gün boyunca sürecek.

Şenliğin açılışı, Abide Meydanı'ndan Millet Bahçesi'ne yapılan yürüyüş ile başladı. Açılışta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, kentte son dönemlerde hayata geçirilen eğitim projelerinin öğrencilere büyük katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Ağrı'da yürütülen Kodla Ağrı projesi ile gençlerin önemli projelere imza attığına dikkat çekti.

Açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ise bilim şenlikleri ile gençleri bilime yönlendirmeyi ve bilimin önemini anlatmayı amaçladıklarını ifade etti. Etkinlikler aracılığıyla bilimi ve teknolojik gelişmeleri geniş kitlelere yaymayı ve bilimsel farkındalığı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Programın ardından açılış kurdelesi kesildi ve stantlarda Ağrılı öğrencilerin geliştirdiği teknolojik ürünler ziyaret edildi. Stantlarda sergilenen teknolojik ürünler büyük ilgi gördü. Programa Ağrı Valisi, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü, Ağrı Baro Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER