© Baykuş Haber

Ağrıda İlköğretim Haftası kutlanıyor

AĞRI’DA “İLKÖĞRETİM HAFTASI” DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA PROGRAMI, ATATÜRK ANITI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN KÖKREK, EĞİTİMİN TEMEL AMACINI VE HEDEFLERİNİ ANLATTI. EĞİTİM ÇALIŞANLARI, VELİLER VE ÖĞRENCİLERİN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI KUTLADI.

Ağrı'da, "İlköğretim Haftası"nın kutlanması kapsamında gerçekleştirilen çelenk sunma programı, Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, eğitimin temel amaçlarını ve hedeflerini paylaştı. Eğitim çalışanları, veliler ve öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılını coşkuyla kutladılar.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çelenk sunma programı, Abide Meydanı'nda gerçekleştirildi. Programın açılışında İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, program basın mensuplarına açıklama yapma fırsatı verdi.

Kökrek, eğitimin ana amacının, insan haklarına saygılı, farklı düşüncelere saygı duyan, yeteneklerini geliştiren, bilgiyi değerli bir araç olarak gören, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Eğitimde hedeflerinin, bilgiyi üretebilen ve paylaşabilen, toplumun iyiliği için bilgisini kullanabilen gençler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Kökrek, "Geçmişi iyi bilen, günümüzü iyi anlayan, geleceği için büyük hayaller kuran nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bilgiyi paylaşan ve üreten gençler, ülkenin en büyük zenginliği olacaklar. Birlik ve beraberlik içinde, zorlukları sevgi ve bilgiyle aşacağımıza olan inançla yolumuza devam ediyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü, ilde görev yapan eğitim çalışanlarına, eğitimin her kademesinde çocuklarının geleceği için katkıda bulunan velilere ve yeni fikirlere, araştırmacılığa, çalışkanlığa ve inanca sahip öğrencilere teşekkür ederek, 2023-2024 eğitim öğretim yılını ve İlköğretim Haftası'nı kutladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER