© Baykuş Haber

Ağrıda lise adaylarına yönelik “Tercih Danışmanlığı” hizmeti başlatıldı

AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN LİSE ADAYLARINA YÖNELİK İL MERKEZİ VE İLÇELERDE “TERCİH DANIŞMANLIĞI” HİZMETİ BAŞLATILDI.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, lise adaylarına yönelik "Tercih Danışmanlığı" hizmetini başlattı. Bu hizmet, öğrencilere liselere yerleşme süreçlerinde destek olmayı amaçlıyor. İl merkezi ve ilçelerde kurulan "Tercih Danışmanlığı" birimlerinde, öğrenciler rehber öğretmenlerle görüşerek tercihlerini belirleme konusunda yardım alabiliyor.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, bu hizmetin özellikle 8. sınıf mezunu öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun okulları seçmelerine yardımcı olmak için verildiğini söyledi. Tercih Danışmanlığı birimlerinin 19 Temmuz tarihine kadar açık olduğunu ve bu süreçte rehber öğretmenlerin öğrencileri yüz yüze danışmanlık hizmetiyle desteklediğini belirtti.

Kökrek ayrıca, tercih işlemlerinin merkezi ve yerel yerleştirme olmak üzere iki şekilde yapıldığını ve yerleştirme sonuçlarının 24 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacağını açıkladı. Bu hizmetin öğrencilere doğru tercihler yapmalarında önemli bir rehberlik sağladığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER