© Baykuş Haber

Ahlatta “Maketlerle Siyer-i Nebi Sergisi” açıldı

BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE “MAKETLERLE SİYER-İ NEBİ” SERGİSİ AÇILDI.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde gerçekleşen etkileyici bir etkinlik olan "Maketlerle Siyer-i Nebi Sergisi" açıldı. Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen bu sergide, Peygamber Efendimizin hayatı, İslam tarihi ve siyer konularının yanı sıra Bedir, Uhud, Hendek savaşları, Fil Vakası, hakem olayı, Hira Mağarası, hicret, Sevr Mağarası, ilk mescit, miraç hadisesi ve Küba mescidi gibi önemli olayları anlatan maketler sergilendi. Sergi, ilçedeki bir alışveriş merkezinde kuruldu ve açılış törenine Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve diğer protokol üyeleri katıldı. Açılış sonrasında Kaymakam Bingöl, sergiyi ziyaret ederek bilgi aldı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ahlat İlçe Müftüsü Mehmet Fudayil Uyanık, sergi hakkında bilgi verirken, serginin Peygamber Efendimizin hayatını ve önemli olayları maketler aracılığıyla anlatmayı amaçladığını söyledi. Bu etkinliğin Peygamber Efendimizin hayatını hatırlamak ve anlamak için bir fırsat sunduğunu belirtti. Sergiye katılanlar, Peygamber Efendimizin hayatını daha yakından tanımak ve anlamak için bu maketleri inceleyebilirler.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat Yüksekokul Müdürü Harun Koçak, Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve diğer önemli şahsiyetlerin de katıldığı etkinlik, ilçenin kültürel zenginliğine katkıda bulunmuş ve insanlara Peygamber Efendimizin hayatını daha yakından tanıma fırsatı sunmuştur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER