© Baykuş Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Zafer Tarıkdaroğlu atandı

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN KARARNAMEYE GÖRE, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ZAFER TARIKDAROĞLU ATANDI.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine Zafer Tarıkdaroğlu atanmıştır.

Bakan Yardımcılıklarına atama kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında kamuoyuna duyuruldu. Yayınlanan karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak Zafer Tarıkdaroğlu atanmıştır.

Zafer Tarıkdaroğlu, 1981 yılında Erzurum'da doğmuştur. Eğitim hayatına Erzurum'da bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda başlamıştır ve Aziziye Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nde tamamlamış, ardından yüksek lisansını Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Anabilim Dalı'nda yapmıştır.

Siyasi kariyerine 2011 yılında Sağlık Bakanlığı'nda Müşavir olarak başlayan Tarıkdaroğlu, bu dönem boyunca siyasi danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları'nda Özel Kalem Müdürü olarak uzun yıllar görev yapmıştır.

Siyasi deneyimi İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan Tarıkdaroğlu, daha sonra İl Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanlığı, Gençlik Kolları Üniversiteler Bölge Koordinatörlüğü ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olarak da aktif siyasi bir rol üstlenmiştir.

Sivil toplum kuruluşlarında da etkin bir şekilde yer alan Tarıkdaroğlu, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği, Erzurumspor Yönetim Kurulu Üyeliği, Afrika Anadolu Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Kamu-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alan Zafer Tarıkdaroğlu, gençlik organizasyonları, medeniyet buluşmaları ve kültürel etkinlikler gibi birçok programa katılmıştır. 22 Haziran 2023 tarihinde T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Tarıkdaroğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır ve ileri seviyede İngilizce bilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER