© Baykuş Haber

Ailecek üniversiteli oldular

DENİZLİ’DE DERS ÇALIŞMAKTAN SÜREKLİ DERT YANAN ÇOCUKLARI İLE İDDİALAŞARAK YKS’DE TER DÖKEN AİLE, KAZANDIĞI BÖLÜMLERE TERCİH ETMESİNİN ARDINDAN BAŞARI VE AZMİ İLE TAKDİR TOPLADI.

Denizli'de, çocukları sınav stresi nedeniyle dert yanarken onlarla iddialaşan bir baba ve anne, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmeye karar verdi ve büyük bir başarı elde etti. Bu ilginç aile, YKS sınavında çocukları gibi başarılı olarak üniversiteye giriş yaptı ve ailecek büyük bir takdir kazandı.

Denizli'de yaşayan Ali Taşcı ve Sümeyye Taşcı çifti, çocuklarının sınav stresi nedeniyle sürekli olarak şikayet etmelerine karşı ilginç bir adım attı. Aile, sınavın zor olmadığını ve çalışmayla başarılı olunabileceğini kanıtlamak amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YKS'ye katılmaya karar verdi. Baba ve anne Taşcı, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılan YKS sınavına girdi ve saatlerce ter dökerek sınavı tamamladı.

Sonuçlar açıklandığında, Taşcı ailesi büyük bir sevinç yaşadı. 2023 YKS sonuçlarına göre, baba Ali Kemal Taşcı TYT sözelde 6 bin 193'üncü, AYT sözelde 7 bin 553'üncü oldu. Oğul Yusuf Nusret Taşcı ise TYT sözelde 3 bin 893'üncü, AYT sözelde 3 bin 258'inci sırada yer aldı. Aile üyeleri farklı üniversite bölümlerini kazandılar.

Ayşe Merve Taşcı, "Bu ailede herkes farklı bölümler kazandı. Sınav stresini birlikte atlatmak güzel bir deneyimdi. Sözel ve matematik kolaydı. Ailemle birlikte üniversiteye kaydımızı yaptırmaya gittik. Benim için aileyle çalışmak güzel bir duygu" dedi.

Yusuf Nusret Taşcı ise, "Babamla tatlı bir rekabet oldu. Bir ailenin yanı sıra babalı oğullu ilk 10 bine girmesi pek görülmedi. O yönden babamı da çok tebrik ediyorum. Annemde yıllardır köyde yetişmiş. Yani bugünlere tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi. İlim, din adamı her şekilde kendini geliştirmelidir. İlmin yaşı yoktur. Bunu ispatlamak için elimizden gelen gayreti sarf ettik" şeklinde konuştu.

Baba Ali Kemal Taşcı da, "Oğlum bana, 'Çalışıyorum, yoruluyorum benim halimden anlamıyorsunuz' demişti. Ben de 'Görelim bakalım ben çalışmadan senin kadar yapabiliyor muyum yapamıyor muyum' diye aramızda tatlı bir rekabet ortaya çıktı. İlim, din adamı her şekilde kendini geliştirmelidir. Bunu ispatlamak için elimizden gelen gayreti sarf ettik" ifadelerini kullandı.

Sümeyye Taşcı ise, "Çocuklarımızı büyüterek okumanın yaşının olmadığını kanıtladık. Bunun bir başarı öyküsüne imza atmış olduk. İmkânsız değil, herkes istedikten sonra başarabilir. Azmettikten sonra bütün başarıların yolu açık olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER