© Baykuş Haber

Ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

ÇOCUKLARINI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞINI İDDİA EDEN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR.

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat nöbeti, hala sürdürülmektedir. Bu acılı aileler, 3 Eylül 2019 tarihinde farklı köylerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemine başladılar ve evlatlarının akıbetini öğrenmek için beklemeye devam ediyorlar. Evlat nöbeti şimdi bin 403'üncü gününde devam etmektedir.

Sevgi Çakmak, oğlu Yavuz'un 8 yıl önce PKK tarafından kaçırıldığını iddia ediyor ve evladına hitap ediyor. Çakmak, "Oğlum HDP üyeleri tarafından kandırıldı. Sakarya'da üniversite okuyordu ve onlarca yıl burada kayıp. Eğer beni duyuyorsan, lütfen gel. Seni çok özledim ve her zaman buradayım. Sen gelene kadar buradan gitmeyeceğim" dedi.

Oğlu Mahmut'un okula gitmek için evden çıktığını ve bir daha dönmediğini söyleyen anne Bedriye Uslu da aynı acıyı yaşayanlardan biri. "Mahmut'um 14 Nisan 2010'da okula gitmek için evden çıktı ve bir daha dönmedi. Her gün bu çadırın yolunu tutuyorum. Oğlum için nöbet tutuyorum. Senin hasretinden bittim. Lütfen gel ve güvenlik güçlerimize teslim ol" diye konuştu.

Bu aileler, çocuklarının akıbetini öğrenmek ve onları geri getirmek için çaba göstermeye devam ediyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER