© Baykuş Haber

AK Parti’li Çelik’ten AKPM’de onaylanan rapora tepki: Terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmaları utanç vericidir

ANKARA, (DHA)- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) onaylanan rapora tepki göstererek, ”Türkiye’nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM’de onaylanmasını kınıyoruz. İnsan haklarından yana davranması gerekenlerin, terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmaları utanç vericidir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) onaylanan bir rapora tepki gösterdi. Çelik, raporun Türkiye'nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösterdiğini belirterek, "İnsan haklarından yana davranması gerekenlerin, terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmaları utanç vericidir" dedi. Çelik, FETÖ tezlerini sıralayan raporda Türkiye'ye yönelik ifade edilen suçlamaların hepsini reddettiklerini ve bu örgütün adının Fetullahçı Terör Örgütü olduğunu vurguladı. Ayrıca, raporun gerçeklerden uzak olduğunu ve demokrasi konusunda pusulayı şaşırdığını ifade etti. Özellikle milletvekili Zeynep Yıldız'ın raporu eleştirdiğini ve ülkemizin meşru tezlerini savunduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER