© Baykuş Haber

AK Parti’li Güler: İlk yasal düzenleme ’deprem yasası’ olacak

Besti KARALAR- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim’de yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte Meclis gündemine gelecek ilk yasal düzenlemenin deprem yasası olacağını söyledi.

Besti KARALAR- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte Meclis gündemine ilk gelecek yasal düzenlemenin deprem yasası olacağını ifade etti.

Abdullah Güler, 1 Ekim'de başlayacak olan yeni yasama yılında yapılacak çalışmalar hakkında DHA'ya açıklamalarda bulundu. Güler, Meclis açıldıktan sonra ilk olarak depremle ilgili düzenlemeleri ele alacaklarını belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, 6 Şubat depremleri sonrasında özellikle İstanbul merkezli olası bir depreme hazırlık amacıyla yürüttüğü ciddi bir çalışma var. 39 ilçenin 962 mahallesinde zemin etütleri ve riskli binalar açısından titiz bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların sonuçları şu anda tamamlanmış durumda. Yasal düzenlemeler için bakanlığımızın bürokrasisi hızla çalışıyor. Milletvekillerimiz de bu çalışmada görev alıyor. Meclis açıldığında bu konu gündeme gelecek. Muhtemelen Meclisimizin ilk işi bu yasa olacak" dedi.

Ayrıca, ekim ayında Meclis gündemine gelecek diğer öncelikli yasal düzenlemeler hakkında da bilgi veren Güler, Mali politikalarla uyumlu çalışmaların Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü ve ekim ayında Meclis'e sunulacağını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm bölgeleri için ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemelerin de bu dönemde ele alınacağını söyledi.

Emekli maaşlarında yapılması planlanan düzenlemeye de değinen Güler, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüğünü ve bütçenin dengesini koruyarak bir çözüm bulunmaya çalışıldığını ifade etti.

Ayrıca, Güler, yeni bir anayasa çalışmasının da gündemde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda bir talimat verdiğini belirterek, bu çalışmanın Ekim ayında Meclis'e intikal edebileceğini ifade etti.

Son olarak, 2024 yerel seçimleri için strateji çalışmalarının devam ettiğini ve seçim bölgelerinin detaylı bir şekilde analiz edildiğini belirten Güler, ortak komisyonun bu çalışmaları değerlendireceğini ve en avantajlı yolun belirleneceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER