© Baykuş Haber

AK Parti’li Güler, Kore Ulusal Meclisi heyetini kabul etti

Besti KARALAR/ ANKARA, (DHA)- AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Güney Kore Ulusal Meclisi’nde ’World EXPO 2030 Busan’ için kurulan Özel Komite’nin Başkanı Park Jae-Ho ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Güney Kore Ulusal Meclisi'nin 'World EXPO 2030 Busan' için oluşturulan Özel Komite Başkanı Park Jae-Ho ve beraberindeki heyeti kabul etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen görüşme sırasında Güney Kore Büyükelçisi Won Ik Lee de hazır bulundu. Güler, Güney Kore'nin bağımsızlık savaşında Türkiye'nin verdiği askeri desteğin iki ülke arasında büyük bir dostluk kurulmasına vesile olduğunu ifade etti.

Diplomatik ilişkilerin 66. yılını kutlayacaklarını belirten Güler, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'nin büyük üstyapı projeleri olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projelere de değindi.

Güler, hava yolu seferlerinin artırılması ve ortak bir üniversite kurulması gibi konularda destek beklediklerini dile getirdi.

Özel Komite Başkanı Park Jae-Ho ise 'EXPO 2030' ev sahipliği için Türkiye'nin Busan'a destek vermesini talep etti. Ayrıca, ilişkilerin geliştirilmesi ve uçak seferlerinin artırılması konularında iş birliği yapmayı değerlendireceklerini ifade etti.

Güler, konuk heyete Meclis'i gezdirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER