© Baykuş Haber

Akademisyenler ve öğrenciler Karapınar Koç Teke Üretim Merkezini gezdi

KONYA’NIN KARAPINAR İLÇESİNDE BULUNAN KOÇ TEKE ÜRETİM MERKEZİNİ, AKSARAY ÜNİVERSİTESİ (ASÜ) VETERİNERLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLERİ TEKNİK GEZİ AMACIYLA GEZDİ.

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Koç Teke Üretim Merkezi, Aksaray Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin teknik gezi programına ev sahipliği yaptı. Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, bu özel ziyaret kapsamında Koç Teke Üretim Merkezi'ni ziyaret etti.

Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk, bu merkezin üreticilere devlet destekli olarak verilecek koç ve tekelerin daha kaliteli bir küçükbaş hayvancılık için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Merkez hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, Koç Teke Üretim Merkezi'nin Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından üyelerine üstün vasıflı hastalıklardan arındırılmış damızlık koç temini amacıyla 2019 yılında Karapınar ilçesinde, Konya-Adana yolunun 60. kilometresinde hizmete açıldığını açıkladı.

Başkan Öztürk, öğrencilerin ziyaretinin kendilerine bilgi katkısı yapacağını belirterek, "Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Şükrü Dursun ve Dr. Öğr. Üyesi Tamer Kayar liderliğinde gelen veteriner fakültesi son sınıf öğrencilerine Koç Teke Merkezi'nin kuruluşu hakkında bilgiler verildi. Damızlık koçların sürü sağlığına, döl ve süt verimlerine etkileri hakkında bilgilendirme yapıldı. Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bünyesinde yürütülen Halk Elinde Hayvan Islah Projesi yetiştiricileri ziyaret edildi ve proje çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca, süt koyunculuğuna yatırım yapan Fikri Peker Tarım işletmesi ziyaret edilerek, firma yetkilileri tarafından öğrencilere işletme hakkında bilgiler aktarıldı ve süt koyunculuğunun önemi anlatıldı." dedi.

Aksaray'dan gelen heyet, son olarak Karapınar İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Karapınar İlçe Millet Parkı'nda ağırlanarak, ilçedeki tarım ve hayvancılık hakkında detaylı bilgiler aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER