© Baykuş Haber

Akdeniz Belediyesinden yapılandırma hatırlatması

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE AKDENİZ BELEDİYESİ, '7440 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN' ÇERÇEVESİNDE MÜKELLEFLERİN EMLAK, ÇEVRE TEMİZLİK GİBİ VERGİLER İLE BAZI BORÇ VE CEZALARA İLİŞKİN YAPILANDIRMA İŞLEMLERİNİ 3 TEMMUZ 2023 MESAİ BİTİMİNE KADAR YAPABİLECEKLERİNİ HATIRLATARAK ÇAĞRIDA BULUNDU.

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi, "7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında mükelleflerin emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi vergiler, borçlar ve cezalar için yapılandırma işlemlerini 3 Temmuz 2023 mesai bitimine kadar yapabileceklerini hatırlatarak bir çağrıda bulundu.

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yapılandırma kanunundan faydalanmak isteyen mükelleflerin bu tarihe kadar belediyeye başvurarak borçlarını yapılandırabilecekleri vurgulandı. Ayrıca, taksitli olarak yapılandırmadan faydalanan mükelleflerin 1. ve 2. taksitlerini en geç 31 Temmuz 2023 tarihine kadar ödemeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamada, yapılandırma kanunu ile 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi, çevre temizlik vergisi, idari para cezaları, ecrimisil, harçlar ve bunlara bağlı gecikme zammı ile vergi cezalarının yeniden yapılandırılma imkanı sağlandığına dikkat çekildi. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlara peşin ödeme veya 12, 18, 24, 36 ve 48 ay taksit seçenekleri sunulduğu kaydedildi. Yapılandırma başvurularının 3 Temmuz 2023 tarihinde sona ereceği ve başvuran mükelleflerin ilk taksitlerini en geç 31 Temmuz 2023 tarihinde yapmalarının gerektiği de hatırlatıldı. Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne müracaat etmek isteyen mükelleflerin bu tarihe kadar başvurmaları gerektiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER