© Baykuş Haber

Akdeniz foku sahil kenarında kendini gösterdi

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA OLAN AKDENİZ FOKLARINDAN BİRİ MERSİN'İN ERDEMLİ İLÇESİ LİMONLU SAHİLİNDE KENDİNİ GÖSTERDİ, O ANLAR VATANDAŞLAR TARAFINDAN CEP TELEFONU İLE GÖRÜNTÜLENDİ.

Nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz fokları, Mersin'in Erdemli ilçesi Limonlu sahilinde bir kez daha kendilerini gösterdi. Yükselen sıcaklıklarla birlikte, bu nadir deniz canlıları da sahil sularında görünmeye başladılar. Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli kritik derecede tehdit altında olan bu foklardan biri, Erdemli ilçesine bağlı Limonlu Mahallesi sahilinde izlendi. Kıyıya yakın suda dolaşan fok, meraklı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Fok, bir süre sonra gözden kayboldu.

Geçtiğimiz haftalarda ise başka bir fok, Erdemli Balıkçı Barınağı'nda ortaya çıkmıştı. Barınakta uzun süre konaklayan ve güneşlenen bu fok, 2 metreden daha uzun bir boyuta sahipti. Limonlu sahilinde görülen fokla, balıkçı barınağındaki fokun farklı bireyler olduğu belirtildi. Limonlu sahilinde görülen fokun boyunun yaklaşık bir metre olduğu ifade edildi. Bu tür gözlemler, Akdeniz foklarının korunması ve nesillerinin devam etmesi açısından büyük öneme sahiptir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER