© Baykuş Haber

Akdeniz meyve sineğinin popülasyonu artabilir, önlemler alınmalı

YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET AKIN DOĞAN, AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNİN NARENCİYEYE ZARAR VERMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN KÜLTÜREL, KİMYASAL VE BİYOTEKNİK OLARAK ACİL ÖNLEM ALMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Akdeniz meyve sineğinin narenciyeye zarar vermesini önlemek için hızla kültürel, kimyasal ve biyoteknik tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Akdeniz meyve sineği popülasyonunda bu yıl artış olabileceği uyarısında bulunan Başkan Doğan, ihracatta toleransın olmaması nedeniyle bu zararlı böcekle mücadelenin büyük önem taşıdığını dile getirdi. 2018 yılından itibaren yapılan toplantılar ve alınan kararlar doğrultusunda mücadelenin sürdüğünü ifade eden Doğan, toplu ilaçlamalar, üretici bilgilendirmeleri, teknik eleman ve üretici eğitimleri gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Ayrıca, ilgili kurumlar, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Doğan, 2022 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüreğir İlçe Müdürlüğü tarafından sahada aktif çalışmaların yapıldığını da açıkladı.

Başkan Doğan, bu yılın ılıman hava şartları nedeniyle sert çekirdekli kayısı, erik, şeftali ve nektarin gibi ürünlerin rekoltesinde artış olduğuna dikkat çekerek, bu ürünlerin Akdeniz meyve sineğine besin kaynağı olabileceğini ve popülasyon artışına neden olabileceğini belirtti. Bu nedenle çiftçilere hızla önlem almaları çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER