© Baykuş Haber

Akdeniz Üniversitesi NAFSAya katıldı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, DÜNYANIN EN GENİŞ YÜKSEKÖĞRETİM ZİRVESİ OLAN NAFSA ULUSLARARASI EĞİTİM KONFERANSI VE FUARI’NA KATILDI

Akdeniz Üniversitesi, dünyanın en büyük yükseköğretim etkinliği olan NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı'na katıldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitelerine gösterilen ilginin gurur verici olduğunu belirtti.

Washington, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen eğitimcilerin ve uzmanların yükseköğretimdeki yeni gelişmeleri ve stratejileri tartıştığı dev bir etkinlik. Bu yıl "Kapsayıcı Bir Geleceğe İlham Vermek" temasıyla düzenlenen NAFSA 2023 Fuarı, 2 Haziran Cuma günü sona erdi.

Türkiye'den toplam 16 üniversitenin temsil edildiği fuara, Akdeniz Üniversitesi de katıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Washington DC'deki etkinlikte, üniversitelerinin uluslararası alandaki tanınırlığını artırmak ve uluslararası öğrenci hareketliliğini artırmak için çalıştıklarını belirtti. Özkan, Türkiye'nin turizm başkenti olan Antalya'da bu hedeflere ulaşacaklarına olan inancını vurguladı.

NAFSA Fuarı'nda, Türkiye pavilyonuna ve özellikle Akdeniz Üniversitesi'ne büyük ilgi gösterildi. Rektör Özkan, üniversiteye gösterilen bu ilginin hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir umut kaynağı olduğunu ifade etti. Eğitimlerini Türkiye'de tamamlayan mezunların, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin fahri temsilcileri olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca, Rektör Özkan, Türk-Amerikan Üniversiteleri İş Birliği Programı ve Resepsiyonu'na katıldı. Bu etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği tarafından düzenlenirken, Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleşti. Türk ve Amerikan yükseköğretim sistemlerinin tanıtıldığı resepsiyona, birçok önemli isim katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER