© Baykuş Haber

Akdenizli balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor

15 EYLÜL’DE ’VİRA BİSMİLLAH’ DİYECEK OLAN AKDENİZLİ BALIKÇILAR SON HAZIRLIKLARINI YAPIYOR. AKDENİZLİ BALIKÇILAR BİR TARAFTAN TEKNELERİNİN BAKIMLARINI YAPARKEN, DİĞER TARAFTAN DA AĞ BAKIMI VE YENİ AĞ ÖRÜMÜ YAPIYOR.

15 Eylül'de yeni sezonu açacak olan Akdenizli balıkçılar, bu önemli döneme son hazırlıklarını yapmaktalar. Denizden geçimini sağlayan balıkçılar, teknelerin bakımını gerçekleştirirken ağlarını onarıyor ve yeni ağlar örüyorlar.

Mersin gibi Akdeniz'e kıyısı olan bölgeler, balıkçılığın ekonomiye büyük katkı sunduğu Türkiye'nin üretim ve tarım merkezleri arasında yer almaktadır. Ancak Akdeniz'de hava sıcaklığının etkisiyle balıkçılar, 1 Eylül'den itibaren yeni sezona başlayamazlar ve 15 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılırlar.

Balıkçılar, son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Teknelerin bakımlarını yapmakla kalmayıp ağ bakımını da eksiksiz bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Uğur Seher isimli bir balıkçı, 15 yıldır bu işi yaptığını ve her yıl aynı heyecanı taşıdıklarını ifade ediyor. Geçen yılki gibi bol miktarda palamut balığı beklediklerini söylüyor ve umutlu olduklarını dile getiriyor.

Balıkçı Ferdi Çimen ise 30 yıldır bu sektörde olduğunu belirtiyor ve ağlarını, teknelerini hazırlamak için çalıştıklarını ifade ediyor. Denizdeki balık bolluğunun ilk aydan itibaren kendini göstereceğini belirten Çimen, bu sezon özellikle sardalya, istavrit ve kolyos gibi balıkların bol olmasını beklediklerini söylüyor.

Mersin Balıkçıları Derneği Başkanı Adnan Polat, Karadeniz, Marmara ve Ege'de 1 Eylül'den itibaren av yasağının sona erdiğini belirtiyor. Akdeniz'deki av yasağının ise 15 Eylül'de sona ereceğini ifade ediyor. Polat, balıkçıların tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve yeni sezona hazırlandıklarını vurguluyor. Geçen yıl palamut bolluğu yaşandığını hatırlatan Polat, bu yıl da palamut ve hamsi bolluğu beklediklerini söylüyor. Ayrıca Akdeniz'e özgü balıkların da bulunduğunu ve bu dönemde barbun bolluğu yaşanacağını dile getiriyor. Balık fiyatlarının önümüzdeki 3 ay boyunca çok uygun olacağını belirten Polat, halkı taze balık tüketmeye davet ediyor ve bu lezzeti daha fazla geliştirmeleri gerektiğini ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER