© Baykuş Haber

Akhisarda hastaneyi sel suları bastı, hastalar tahliye edildi

MANİSA'NIN AKHİSAR İLÇESİNDE SAAT 16.00 SIRALARINDA BAŞLAYAN VE YAKLAŞIK 3 SAAT ARALIKSIZ DEVAM EDEN SAĞANAK YAĞMUR SONRASI SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ, BİRÇOK EV VE İŞYERİNİ SU BASTI.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen şiddetli sağanak yağışlar sonucunda sokaklar göle döndü, birçok ev, iş yeri ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi su altında kaldı. Yağışların etkisiyle hastanede tedbir amaçlı hastalar tahliye edilirken, 13 hasta başka hastanelere sevk edildi.

Akhisar ilçesinde dün saat 16.00 sularında başlayan ve 3 saat boyunca etkili olan sağanak sonucunda yaklaşık 80 kilogram yağış düştü. Sokaklar sular altında kalırken, birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi de su baskınından nasibini aldı. Sokaklar yaklaşık 60 santimetre yüksekliğinde suyla doldu ve birçok araç sular altında kaldı. Ayrıca ilçedeki bir pazaryerinin çatısı da aşırı yağışlara dayanamayarak çöktü. Su baskınları nedeniyle büyük maddi hasar meydana geldi ve ekipler tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'nde elektrikler kesildi ve hastalar ambulanslarla çevre ilçe ve il merkezindeki diğer hastanelere sevk edildi. İzmir, Afyon, Balıkesir ve Manisa'dan gelen ambulanslar da ilçeye takviye olarak gönderildi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, hastanede incelemelerde bulunarak yaptığı açıklamada, yaklaşık 300 ihbar aldıklarını ve MASKİ, itfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahale ettiğini belirtti. Ayrıca hastanede 50 santimetre su biriktiğini ve güvenlik amacıyla elektriklerin kesildiğini ifade etti. Karadeniz, hasar tespit çalışmalarının yarından itibaren başlayacağını ve meteorolojiden aldıkları bilgilere göre son 24 saatte 80 kilogram metrekareye yağış düştüğünü söyledi. Şiddetli yağışların yol açtığı felaketlerde yaralanma veya can kaybının olmamasının tek teselli olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER