© Baykuş Haber

Akhisarda sel ekipleri teyakkuza geçirdi: Su tahliyeleri devam ediyor

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI SONRASINDA AKHİSAR’DA METREKAREYE 80 KİLOGRAMIN ÜZERİNDE YAĞIŞ DÜŞTÜ. ŞİDDETLİ YAĞIŞIN ETKİLİ OLDUĞU BÖLGELERDE MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE MASKİ MAKOM EKİPLERİ YAŞANAN SU TAŞKINLARINA 242 PERSONEL VE 71 ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ İLE ANINDA MÜDAHALE EDERKEN SAHADAKİ ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde metrekareye 80 kilogram yağış düşmesinin ardından evler ve iş yerleri sular altında kaldı, yollar nehre döndü ve ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı. Yağışın etkili olduğu bölgelerde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ MAKOM ekipleri, su taşkınlarına müdahale etmek için 242 personel ve 71 araç ve iş makinesiyle göreve başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarısının ardından Akhisar ilçesinde bazı bölgelerde su taşkınları meydana geldi. İlçede metrekareye 80 kilogramın üzerinde yağış düştü. Özellikle öğleden sonra şiddetlenen yağış nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri ve MASKİ MAKOM ekipleri, su seviyesinin yükseldiği bölgelere yönlendirildi. Ekipler, çalışmalarını özellikle Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi çevresine yoğunlaştırdı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, MASKİ Genel Müdür Vekili Erman Aydıner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ve diğer yetkililer, olay yerine giderek çalışmaları yakından takip etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaşanan olaylarla ilgili geçmiş olsun mesajı yayınladı ve tüm hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

İtfaiye ve MASKİ ekipleri, su taşkını yaşayan binalarda su tahliyelerine devam ederken, mahalle sakinleri zararlarını telafi etmek için yetkililerden yardım talep ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER