© Baykuş Haber

Akıl ve zeka oyunları turnuvasında Kozanlı öğrenciler birinci oldu

ADANA'DA DÜZENLENEN AKIL VE ZEKA OYUNLARI İL TURNUVASINDA KOZAN ŞEHİT CENGİZ EROĞLU ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLK KEZ KATILDIKLARI TURNUVADA İL BİRİNCİSİ OLARAK İLÇEYE DÖNDÜLER.

Adana'da düzenlenen akıl ve zeka oyunları il turnuvasında Kozanlı öğrenciler büyük bir başarı elde etti. Kozan Şehit Cengiz Eroğlu Ortaokulu öğrencileri, Ahmet Asım Aydın, Muhammet Enes Temurtaş, Berke Can Hopur ve Süleyman Şenoğul, ilçelerini temsil ederek turnuvada gösterdikleri olağanüstü performansla dikkatleri üzerlerine çekti. Reversi ve Kulami oyunlarında 3'lü finale yükselen bu yetenekli öğrenciler arasında Ahmet Asım Aydın, Reversi oyununda rakiplerini geride bırakarak il birincisi unvanını kazandı. Kulami oyununda da Muhammet Enes Temurtaş, rakiplerini mağlup ederek il birincisi oldu.

Pentago oyununda ise nefes kesen bir mücadele yaşandı. Berke Can Hopur, finalde Yüreğir ilçesini temsil eden bir öğrenciyle mücadele etti. Son derece heyecanlı geçen bu karşılaşmada rakibine yenilen Hopur, il ikincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Kozan ilçesi, Akıl ve Zeka Oyunları alanında birinci olan bu parlak öğrenciler sayesinde tarihi bir zafer kazandı. Bu başarılı gençler, 9-10-11 Haziran tarihlerinde Kayseri’de düzenlenecek olan Türkiye finallerinde Adana'yı gururla temsil edecekler. İlçelerini ulusal düzeyde temsil edecek olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, büyük bir özveri ve yetenekle çalışmalarını sürdürüyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER