© Baykuş Haber

Aksarayda Bilim Festivali coşkuyla başladı

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL 2.'Sİ ORGANİZE EDİLEN “AKSARAY BİLİM FESTİVALİ” COŞKU VE HEYECANLA BAŞLADI.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen ikinci "Aksaray Bilim Festivali" coşkuyla başladı. Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve Bilim Merkezi'nde geniş bir alanda gerçekleşen festival, ulusal ve uluslararası teknoloji ile bilim firmalarını bir araya getirdi. Yüzlerce çalışmanın sergilendiği stantlar, vatandaşlar ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Festival, Jandarma Çelik Kanatlar helikopterlerinin gösterisi ile başladı. Çelik Kanatlar'ın havada sergilediği gösteri, binlerce insanın ilgisini çekti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, festivalin gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturmayı amaçladığını belirtti. Gençlerin doğrudan stantları gezebilecekleri, ürünler hakkında bilgi alabilecekleri ve deneyler yapabilecekleri bir platform sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Festivalin 3 gün boyunca süreceğini ve geçen yıl 200 bin katılımcıya ulaşıldığını hatırlatarak bu yıl da aynı sayıya ulaşmayı umduğunu dile getirdi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gençleri teknoloji ile buluşturarak heyecan oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. TEKNOFEST uygulamasını Aksaray'a taşıdıklarını belirtti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, festivalin geleceği şekillendirmeye yönelik olduğunu vurguladı. Gençlerin bu heyecana ortak olmalarının önemine değindi ve festivalin ülkenin geleceği için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Festival, üç gün boyunca devam edecek ve Solo Türk gösterisi ile sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER