© Baykuş Haber

Aksarayda Fatih Çocuk Aktivite Merkezi çocukların yeni eğlence alanı olacak

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN 2023 YILI YATIRIM PROGRAMINA DAHİL EDİLEN ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ FATİH MAHALLESİNDE HAYATA GEÇİYOR. MODERN MİMARİYLE İNŞA EDİLECEK ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ HAYATA GEÇTİĞİNDE ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENEBİLECEK VE SOSYAL HAYATA DAİR BİRÇOK ALANDA ÇOCUKLARA İDEAL BİR ORTAM SAĞLANMIŞ OLACAK.

Aksaray Belediyesi tarafından 2023 yılı yatırım programına eklenen Çocuk Aktivite Merkezi, Fatih Mahallesi'nde inşa ediliyor. Modern bir tasarıma sahip olacak olan bu merkez, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir ortam sunacak. Yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda kurulan merkez, oyun alanları, kum havuzları, mescitler, kafeterya, idari bina, bahçe oyun grupları ve satranç tahtaları gibi birçok farklı bölümü içerecek.

Aksaray Belediyesi Çocuk Aktivite Merkezi, çocukların sosyalleşmelerini, el becerilerini geliştirmelerini ve eğitici oyunlarla zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmalarını destekleyecek. Merkez, her yaş grubundaki çocuklara hitap edecek şekilde tasarlanmış olup teknolojiden bilime kadar pek çok farklı alanı kapsayacak.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni tesisin modern bir mimariye sahip olacağını ve çocukların keyif alacakları bir ortam sunacağını vurguladı. Başkan Dinçer, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli akıl ve zeka oyunlarına yer verileceğini belirtti. Ayrıca, bu merkezin şehirdeki sosyal yaşama olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti.

Başkan Dinçer, projenin, şehrin alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra insan odaklı projelerle de kent yaşamına katkıda bulunma hedefinin bir parçası olduğunu belirterek, "Bu projemizle çocuklarımızın sosyal yaşamlarını daha eğlenceli hale getirecek ve gelişimlerine katkı sağlayacak bir mekan sunuyoruz. Şehrimize hayırlı olsun." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER