© Baykuş Haber

Akşehirde çöp konteynerleri yerinde yıkanarak dezenfekte ediliyor

KONYA’NIN AKŞEHİR İLÇE BELEDİYESİ, ŞEHİR GENELİNDE DAHA SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ORTAM OLUŞTURMAK İÇİN ÇÖP KONTEYNERLERİ YIKAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Akşehir İlçe Belediyesi, şehir genelinde daha temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla çöp konteynerleri yıkama çalışmalarına hız veriyor. Yaz mevsiminin neden olduğu olası haşere ve kötü koku sorunlarını önlemek amacıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri belirli bir program çerçevesinde konteyner yıkama faaliyetlerine başladılar.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçenin temizliğini ve vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamak için doğaya zarar vermeyen özel solüsyonlarla dezenfekte edilen çöp konteynerlerini hızla yeniden hizmete sunduklarını belirtti. Bu sayede, çöp konteynerlerinin hızlı, ekonomik ve etkili bir şekilde temizlendiğini, görüntü kirliliği ve kötü koku oluşumunun engellendiğini, ayrıca larva ve sinek oluşumunun da önüne geçildiğini açıkladı.

Başkan Akkaya ayrıca vatandaşlardan çöpleri poşetleyerek atmayı ve çöp konteynerlerinin yanına poşetli çöp bırakmamalarını rica ederek, şehrin temizliğine katkı sağlamalarını istedi. Bu çalışmalar sayesinde şehir sokaklarının ve caddelerinin temiz ve steril bir hale getirildiği, Akşehir'in temiz bir çevreye kavuştuğu vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER