© Baykuş Haber

Akyazıda çocuklar çevre bilincini eğlenerek öğrendi

AKYAZI BELEDİYESİ, AKYAZI KAYMAKAMLIĞI VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ORTAK ÇALIŞMASI İLE AKYAZI SPOR SALONU’NDA DÜZENLENEN ‘AKYAZI ATIĞINI DÖNÜŞTÜRÜYOR’ ETKİNLİĞİNDE ÇOCUKLAR ÇEVRE BİLİNCİNİN VE ATIK YÖNETİMİNİ EĞLENCELİ ETKİNLİKLERLE ÖĞRENDİ.

Akyazı Belediyesi, Akyazı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen "Akyazı Atığını Dönüştürüyor" etkinliği, çocuklara çevre bilinci ve atık yönetimi konularını eğlenceli bir şekilde öğretti. Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlik, Akyazı Spor Salonu'nda gerçekleşti ve Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte, lisanslı atık toplama firmalarının stantları aracılığıyla atık geri dönüşümü hakkında öğrencilere ve vatandaşlara bilgi verildi. Ayrıca, eğlenceli oyunlarla çocuklar çevre bilincini ve atık yönetimini öğrenirken, Akyazı Belediyesi tarafından "Sıfır Atık Yönetim Sistemi" hakkında bilgilendirme yapıldı.

Etkinlik sırasında okullarda düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada üçüncü olan Ayşe Zehra Uluköylü'ye ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, ikinci olan Tarık İhsan'a Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, birinci olan Ayşe Zümra Yıldız'a ise ödülünü Akyazı Kaymakamı Yakup Güney takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER