© Baykuş Haber

Alaçamda yıl sonu sergisi

SAMSUN ALAÇAM ALAÇAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI.

Samsun'un Alaçam ilçesinde, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yıl sonu sergisi düzenlendi. Alaçam Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı.

Açılış konuşmasında kurumda yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ersin İleri, "Okul çağındaki öğrencilere ve okul çağı dışındaki vatandaşlara meslek kazandırmak, kişilerin bilgi, beceri ve gizli yeteneklerini keşfetmek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve sağlıklı, mutlu bireylerin yetişmesine yardımcı olmak amacıyla birçok alanda kurslar açılmıştır ve açılmaya devam edecektir. Bu kurslar, okul çağındaki öğrencilere sosyal, spor ve kültürel kurslar sunarken, yetişkinlere yönelik el sanatları, giyim, tekstil, trikotaj, step aerobik, bilgisayar, kalorifer ateşçiliği, tarım ve KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik değişik alanlarda kurslar içermektedir. Halkımızın taleplerine göre daha birçok alanda kurs açmayı planlıyoruz. Bu dönem boyunca merkezde ve köylerde açtığımız çeşitli kurslarda 2 binden fazla kursiyerimizi belgelendirdik" dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan çalışmaları gösteren slayt gösterisi, güreş ve tekvando gösterileri büyük ilgi gördü. Programın sonunda müzik dinletisiyle birlikte söylenen şarkılar, davetlilerden büyük beğeni aldı.

Gösterilerin ardından, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı içinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği stantların açılışı yapıldı. Protokol üyeleri, stantları tek tek gezerek kursiyerlerden bilgi aldı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Belediye Başkan Vekili Raif Vatan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Can Keskin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aksakal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özkurt, kurum müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkanları, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER