© Baykuş Haber

Alanyada mitral kapak darlığı ameliyatsız tedavi edildi

ANTALYA'NIN ALANYA İLÇESİNDE ALANYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ROMATİZMAL MİTRAL DARLIĞI VE KALBİN SAĞ TARAFINDA BÜYÜME TESPİT EDİLEN BEHİCE KANMAZ’A KARDİYOLOJİ HEKİMLERİ TARAFINDAN HASTANEDE İLK KEZ UYGULANAN AMELİYATSIZ İŞLEMLE KASIĞINDAN GİRİLEREK MİTRAL KAPAĞI AÇILDI VE TEDAVİ EDİLDİ.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, romatizmal mitral darlığı ve kalbin sağ tarafında büyüme teşhisi konulan Behice Kanmaz'a, hastanede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatsız bir işlemle yardım edildi. Alanya'da yaşayan 45 yaşındaki hastanın nefes darlığı ve çarpıntı şikayetleri üzerine Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan ayrıntılı tetkikler sonucunda romatizmal mitral darlığı ve kalbin sağ tarafında büyüme teşhisi konuldu. Kardiyoloji uzmanları, hastanın mitral darlığını ameliyatsız bir işlemle tedavi etmeye karar verdiler.

ALANYA'da ilki gerçekleştirilen bu işlem hakkında konuşan ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Köseoğlu, "Hastanemizde ilk kez uygulanan bu işlemi kardiyoloji birimi hekimleri olarak birlikte değerlendirdik ve mitral balon yardımıyla işlemi yapma kararı aldık. Hastamız Behice Hanımı, Anjiyo ünitemizde hiç uyutmadan mitral balon yardımıyla kasıktan girerek daralmış kapağını bir buçuk saat süren işlem sonunda açtık. Son kontrollerimizi yaptık. Hastanın kalp kapağı gayet güzel çalışıyor. 2 gün yoğun bakımda takibi sonunda taburcu işlemlerini gerçekleştireceğiz" dedi. Ayrıca, tıp teknolojisinin gelişimi ve ameliyatsız müdahale olanaklarının artmasıyla ciddi kapak müdahalelerini düşük risklerle gerçekleştirme şansları bulunduğunu da vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER