© Baykuş Haber

Alanyanın tescilli lezzeti gülüklü çorba Ankara sofralarına taşındı

Alanya'nın meşhur tadı Gülüklü Çorba, "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında Ankara Beştepe Millet Bahçesi'nde düzenlenen öğünün yıldızıydı.

Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda kutlanan "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası," Türk mutfağını tanıtmayı ve korumayı amaçlıyor. Bu çerçevede, gastronomi temasına dayalı etkinlikler Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştiriliyor. Ankara Valiliği tarafından Beştepe Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinliklerde, Alanya'nın ünlü lezzeti Gülüklü Çorba da sofralarda yerini aldı. Gülüklü Çorba, bin kişilik kazanlarda hazırlanıp misafirlere sunuldu. Alanya Belediyesi'nin desteklediği Alanya Gastronomi Yıldızları Derneği şefleri tarafından, geleneksel tarifine sadık kalınarak hazırlanan Gülüklü Çorba, büyük beğeni kazandı. Belediye Başkanı Yücel, Türk ve Alanya mutfağının geleneksel tatlarını koruma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, emek veren herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER