© Baykuş Haber

Aliağa Belediyesi ile TJK arasında atla terapi protokolü

İzmir Aliağa Belediyesi, engelli bireylerin sosyal, psikolojik ve fiziksel yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan Hippoterapi Merkezi projesini Çaltılıdere Mahallesi'nde hayata geçiriyor. Merkezde son aşamaya gelinirken, hizmetlerin yürütülmesi için Türkiye Jokey Kulübü Derneği (TJK) ile işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokole göre TJK, merkezde kullanılacak atların nitelikleri konusunda danışmanlık yapacak ve tesis personeline at destekli terapi eğitimi sağlayacak. İmzalanan protokol törenine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara, İzmir Hipodromu Mali Müdür Yardımcısı Ömer Ulusoy ve Atla Terapi Merkezi Uzman Fizyoterapist, Eğitmen Ayşe Akkuş katıldı.

Hippoterapi Merkezi, özel çocukların sosyal becerilerini, iletişim yeteneklerini artırmanın yanı sıra nörolojik, fizyolojik ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunacak. Merkezde oyun alanları, eğitim odaları, ahır, mutfak atölyesi, fizik tedavi merkezi, padok, grup eğitim odası, otopark, seyir terası, kafeterya, dinlenme alanları, rehabilitasyon merkezi ve yönetim binası gibi bölümler bulunacak. Bu proje, engelli bireylerin ve ailelerinin keyifli vakit geçirebilecekleri bir mekan olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER