© Baykuş Haber

Aliyev: “Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulmasına yönelik müzakerelerde son aşamaya gelinmiştir”

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA, “TÜRKİYE-AZERBAYCAN ÜNİVERSİTESİ KURULMASINA YÖNELİK MÜZAKERELERDE SON AŞAMAYA GELİNMİŞTİR” DEDİ.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulmasına yönelik müzakerelerin son aşamaya geldiğini açıkladı. Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenledikleri basın toplantısında bu konuya değindi. İkilinin baş başa ve heyetler arası görüşmelerinde gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında geniş kapsamlı fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerinin elde edilen başarıların temeli olduğunu vurguladı ve bu işbirliğinin her iki ülkenin gücünü daha da artıracağını ifade etti.

Ayrıca, ikinci Karabağ Savaşı sonrasında Azerbaycan Ordusu'nun Türk modeli temelinde gelişeceğini ve bu desteğin Türkiye'ye teşekkürlerini iletti. İkili, bölgede ve dünyada güçlerini daha da artırmak için ortak hareket etmenin önemini vurguladılar.

Aliyev, eğitim alanında da Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulmasına yönelik müzakerelerin son aşamaya geldiğini belirtti ve bu gelişmenin iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerine daha fazla katkı sağlayacağını umut ettiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER