© Baykuş Haber

ALKÜ milli sporcusu Salih Korkmaz, Türkiye rekoru kırdı

ALKÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ MİLLİ ATLET SALİH KORKMAZ, 5 BİN METRE BÜYÜK ERKEKLER YÜRÜYÜŞ BRANŞINDA YENİ BİR REKORA İMZA ATTI.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli atlet Salih Korkmaz, 5 bin metre büyük erkekler yürüyüş branşında yeni bir rekora imza attı. Atletizm Federasyonu’nun 2023 faaliyet programında yer alan Spor Toto Kulüplerarası Yürüyüş Yarışları’nın finalleri İzmir Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşti. Bu yarışlarda Salih Korkmaz, Büyük Erkekler kategorisinde rekor kırarak birinciliğe ulaştı.

Macaristan’daki dünya şampiyonasında 20 km yürüyüş branşında olimpiyat kotası elde eden Salih Korkmaz, 5 bin metre erkekler yürüyüş yarışında 19.10.3’lük derecesi ile Türkiye rekorunu yenileyerek bir kez daha adından söz ettirdi. Milli sporcu, elinde bulunan 19.30'luk rekor süresini 20 saniye geliştirerek yeni bir başarıya imza attı. Rekor, ilgili talimatlar doğrultusunda onaylandıktan sonra resmi kayıtlara geçecek.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Salih Korkmaz'ın elde ettiği bu başarıdan büyük gurur duyduklarını ifade ederek tebriklerini iletti. Türkdoğan, Salih'in başarılarıyla üniversiteyi temsil ettiğini ve onların motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER