© Baykuş Haber

ALKÜ sağlık turizminden ilk doktora mezunu

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (ALKÜ), TÜRKİYE’DE TEK OLMA ÖZELLİĞİ GÖSTEREN SAĞLIK TURİZMİ DOKTORA PROGRAMI’NDAN İLK ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Türkiye'de özel bir konuma sahip olan Sağlık Turizmi Doktora Programı'ndan ilk mezununu verdi. ALKÜ Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İshak Suat Övey, öğrenci danışmanı Doç. Dr. Saliha Özpınar ve Dr. Yaşar Demir, mezuniyetin ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan'ı ziyaret etti. Bu özel programın başarısının bir göstergesi olarak, Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İshak Suat Övey, sağlık turizmine verilen destekten dolayı Rektör Kalan'a teşekkür etti ve ülkemizde bu alandaki ilk doktora tezini sundu. Doç. Dr. Saliha Özpınar'ın danışmanlığında yürütülen tezle Dr. Yaşar Demir, sağlık turizmi alanında doktoralı ilk bilim insanı oldu.

Rektör Kalan, sağlık turizminin Türkiye için önemini vurgulayarak, ALKÜ olarak alana akademik çalışmalarla liderlik ettiklerini belirtti. Sağlık turizminin Türkiye'de bilimsel temelde gelişmesini ve bu alanda lisans düzeyinde eğitimli bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan ALKÜ, Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı Başkanlığı'nın 2019 yılında kurulduğunu açıkladı. Rektör Kalan, bu alandaki çalışmalara verdikleri önemi vurgulayarak, doktora programının açılmasına katkı sağlayan Doç. Dr. İshak Suat Övey'e teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER