© Baykuş Haber

Almanya Başbakanı Scholz: “Avrupada hava savunması için yatırım yapmalıyız”

STOLTENBERG VE SCHOLZ, GÖRÜŞMENİN ARDINDAN KAMERALARIN KARŞISINA GEÇTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı basın toplantısında Avrupa'da hava savunması için yatırım yapmanın önemine vurgu yaptı. Scholz, Ukrayna'ya yönelik Rus saldırısının uzun sürebileceğini ve bu nedenle hazırlıkların buna göre yapıldığını ifade etti. Ayrıca, Almanya'nın Ukrayna'ya destek vermeye devam edeceğini ve savunma yeteneklerini modernize etmek için bütçe ayırdığını belirtti.

Başbakan Scholz, Almanya'nın yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklarken, NATO'nun savunma yeteneklerini artırma amacını vurguladı. Bu çerçevede yıllık gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2'sinin savunmaya ayrılacağını açıkladı. Scholz ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi durumunda Avrupa'da hava savunmasına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Almanya'nın yeni güvenlik stratejisini memnuniyetle karşıladığını ifade etti ve savunmaya yatırım yapmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, Kosova'daki gerilim konusunda da açıklamalarda bulunarak tüm tarafları şiddetten kaçınmaya ve diyaloğa dönmeye çağırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER