© Baykuş Haber

Almanya ülkedeki 4 Rus başkonsolosluğunu kapatıyor

Almanya hükümeti, Rusya ile yaşanan gerilim nedeniyle ülkedeki 5 Rus konsolosluğundan 4'ünün faaliyet iznini geri çekme kararı aldı. Bu kararın sonucunda, Rusya'nın yıl sonuna kadar 4 başkonsolosluğunu kapatması istendi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, bu kararı açıkladı ve Rusya'nın daha önce Alman personelinin sayısını sınırlama kararı aldığını hatırlattı. Burger, "Sadece Moskova'daki büyükelçiliğimiz ile St. Petersburg'daki konsolosluğumuz açık kalacak. Bu gerekçesiz karar, Alman hükümetini Rusya'daki tüm alanlarda önemli kesintiler yapmaya zorluyor" dedi.

Almanya'nın aldığı bu karara misilleme olarak, Rusya'nın Almanya'daki 5 başkonsolosluğundan 4'ünün faaliyet izni geri alındı ve Rusya'dan yıl sonuna kadar bu konsolosluklardaki faaliyetlerini durdurması istendi. Bu sayede iki ülke arasında "personel eşitliği" sağlanması hedefleniyor. Burger, "Bizi bu duruma getiren, Rus tarafının tavrıdır" şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Rusya'nın Almanya'daki konsolosluklarında büyük bir daralma yaşanacak ve ilişkilerdeki gerilim devam edecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER