© Baykuş Haber

Almanya’dan ’depremzede’ sokak hayvanları için geldiler

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde enkaz altında kalıp, yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi için Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gönüllü veterinerlerin yanı sıra, Almanya’dan gelen hayvanseverler de sokak hayvanlarını tedavi ettiriyor.

Almanya'dan gelen 'Notpfote' ekibi, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye'ye gelerek hayvanları tedavi etmek ve çevre çalışmalarına katılmak için harekete geçti. 4,5 ay içerisinde yaralı hayvanları tedavi eden ekip, bu hayvanları rehabilite merkezlerine transfer etti. Ayrıca, HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde ağaçlandırma çalışmalarına katılarak çınar ağaçlarını toprakla buluşturdu.

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, deprem sonrası sahada olduklarını ve yüzlerce hayvana yardım ettiklerini belirtti. Almanya'dan gelen Notfpote ekibinin desteklerini sürdürdüğünü ve hayvanların tedavilerini yaptıktan sonra onları rehabilite merkezlerine transfer ettiklerini ifade etti. Ayrıca, HAYTAP'ın yaşam hakkı mücadelesinin yanı sıra çevre için de fidan dikme çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Alman hayvanseverler, burada bin yıl boyunca yaşayacak ağaçları dikerken, bu çalışmaların hayvanlara ve yaşama dair bir örnek oluşturmayı amaçladıklarını ifade ettiler. Bu çabaların sonucunda artık hayvanların hayatta kalma şanslarının olduğunu vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER