© Baykuş Haber

Altın Karagöz coşkusu başlıyor

UZUN SOLUKLU OLMASI, ÖZGÜN FORMATI VE GELENEKSEL ÇİZGİSİYLE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ HALK DANSLARI ORGANİZASYONLARI ARASINDA YER ALAN ULUSLARARASI ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI BU YIL 35’İNCİ KEZ BURSALILARLA BULUŞUYOR. 61. BURSA FESTİVALİ KAPSAMINDA BU YIL 35’İNCİSİ DÜZENLENECEK OLAN ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI’NDA 18 FARKLI ÜLKEDEN 650 MİSAFİR DANSÇIYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK YARIŞMADA 20’DEN FAZLA YEREL EKİP DE HALK DANSLARI TUTKUNLARIYLA BULUŞACAK.

Dünyanın en prestijli halk dansları organizasyonlarından biri olan Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, bu yıl Bursa'da 35. kez gerçekleşiyor. 61. Bursa Festivali kapsamında düzenlenecek olan yarışma, 18 farklı ülkeden 650 dansçıyı ağırlayacak ve 20'den fazla yerel ekip halk dansları tutkunlarıyla buluşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğinde Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, geleneksel bir çizgiyi sürdürerek dünya genelinde farklı kültürlerin halk danslarını sergiliyor. Bu yıl 7-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek yarışmada, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Güney Kore, Hırvatistan, İtalya, Kuzey Makedonya, Kuzey Osetya, Karadağ, Kosova, Macaristan, Meksika, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu ve Sırbistan'dan gelen 650 dansçı Altın Karagöz için yarışacak. Ayrıca 20'den fazla yerel dernek de özel gösterileriyle sahne alacak.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu ile Bursa'nın 17 ilçesinde gerçekleşecek olan gösteriler, dansçıların kültürel birikimlerini izleyicilere sunacak. Yarışma, 7 Temmuz'da Atatürk Heykeli'ne çelenk sunulması ve ekiplerin kortej yürüyüşü ile başlayacak. Jüri değerlendirmesi sonucunda 12 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek olan gala gecesinde birinci ekibe 5 bin, ikinci ekibe 3 bin, üçüncü ekibe 2 bin Avro ödül verilecek. Ayrıca bir ekip, bin Avro değerindeki TÜRKSOY özel ödülünün sahibi olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER