© Baykuş Haber

Altın Karanfil Halk Dansları Yarışmasını Meksika kazandı

BU YIL 36'NCISI DÜZENLENEN TUFAG ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 24. ALTIN KARANFİL HALK DANSLARI YARIŞMASI’NI KAZANAN EKİP MEKSİKA OLDU.

Bu yıl 36. kez düzenlenen TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında gerçekleştirilen 24. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması'nın galibi Meksika ekibi oldu. Yarışma, Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG) tarafından düzenlendi ve Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Bu renkli etkinlikte her ülkeden bir temsilci jüri üyesi olarak görev aldı.

Yarışmaya Bosna Hersek, Gürcistan, Hindistan, Endonezya, Hırvatistan, Meksika ve Sırbistan'dan halk oyunları ekipleri katıldı. Meksika ekibi yarışmanın birincisi olarak büyük bir başarı elde ederken, ikinciliği Sırbistan, üçüncülüğü ise Hindistan kazandı. Otantik Kostüm Yarışması'nın galibi ise Endonezya halk oyunları ekibi oldu.

Ödül töreninde, Altın Karanfil birincisine Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, ikincisine Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, üçüncüsüne ise Termal Belediye Başkanı Sinan Acar ödüllerini takdim etti. Otantik Kostüm Yarışması'nı kazanan Endonezya ekibine ise devlet sanatçısı ve Jüri Başkanı Şinasi Pala ödülünü sundu. Programı Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman ve TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak da izledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER