© Baykuş Haber

Altın piyasasındaki durgunluk kuyumcuları olumsuz etkiliyor

ALTIN PİYASASINDA DURGUNLUK YAŞANIYOR.

Son günlerde altının gram fiyatlarında görülen durgunluk, piyasalar üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Yaz sezonu boyunca düğünler, gurbetçilerin dönüşü ve Arap turistlerin Trabzon'da altın talebini artırmasıyla hareketlenen piyasalar, Eylül ayı itibarıyla durgunluğa girdi.

Kuyumcu Zekeriya Tonyalı, altın piyasasındaki durgunluğun dünya genelindeki gelişmelerden kaynaklandığını ifade etti. Tonyalı, "Altın piyasasındaki durgunluk dünya genelindeki olaylardan dolayı yaşanıyor. Bazı uzmanlar, özellikle Eylül ayının sonlarına doğru altının büyük bir yükseliş yaşayacağını ve 2,500 dolar civarına çıkabileceğini söylüyorlar. Bu tahminlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Altının ons fiyatı uzun süredir 1,900-1,920 dolar civarında seyrediyor ve bu fiyat altın üretim maliyetini karşılamıyor" dedi.

Ayrıca Tonyalı, yaz sezonunda altın satışlarının beklentinin altında kaldığını belirtti ve bu durumun sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da benzer şekilde yaşandığını ifade etti. Arap turistlerin Trabzon'a olan ilgisinin geçen yıla göre daha düşük olduğuna dikkat çekti ve nedenlerini araştırmak gerektiğini söyledi.

Kuyumcu Erhan Şakar da altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu vurgulayarak, yatırımcılara altına yatırım yapmayı önerdi. Şakar, piyasalarda son günlerde yaşanan anormal hareketlerin geçici olduğunu ve kış sezonunun başlamasıyla bir daralma yaşandığını belirtti. Ancak, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar 2,000 TL'yi aşabileceği yönünde yatırımcı görüşleri olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER