© Baykuş Haber

Altın Safran Festivalinin meşalesi yakıldı

UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNDE YER ALAN KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE BU YIL 24. KEZ KAPILARINI AÇAN ULUSLARARASIALTINSAFRANBELGESEL FİLM FESTİVALİ ÇERÇEVESİNDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE FESTİVAL MEŞALESİ YAKILDI.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde, bu yıl 24. kez düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, coşkulu bir kortej yürüyüşü ve festival meşalesinin yakılmasıyla başladı.

Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla gerçekleşen festival, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kortej yürüyüşü, Köyiçi mevkiinden başlayıp Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde sona erdi. Festival meşalesi, Belediye Başkanı Elif Köse ve protokol üyeleri tarafından yakıldı.

Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Köse, Safranbolu'nun mimari güzelliklerinin yanı sıra kültüre ve sanata verdiği önemi vurguladı. Köse, "Safranbolu'nun özgünlüğü sadece mimari yapısında değil, aynı zamanda kültür ve sanat alanındaki katkılarıyla da kendini göstermektedir. Sadece festival döneminde değil, yıl boyunca düzenlenen sanatsal etkinliklerle de bu özgünlüğü yaşatmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından gazeteci Coşkun Aral'a Belgesel Sinema Emek Ödülü verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER